Stufat din peste
PrinteazaStufat din peste din: peste proaspat, usturoi, ceapa, fileuri de anghila, rosii, ulei de masline, patrunjel verde, foi de dafin, miez de nuca, vin alb si paine.
- 1 kg peşte proaspăt
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ceapă mai mare
- 2 fileuri de anghilă
- 500 g roşii
- 1 ceşcuţă cu ulei de măsline
- pătrunjel verde
- 2 foi de dafin
- 1 ceşcuţă cu miez de nucă tocat
- 1 pahar mare cu vin alb, sec
- 4-5 felii de pâine
Mod de preparare:
Alegeţi peşte din soiurile: macrou, sepia, somon de mare, curăţaţi-l, spălaţi-l, apoi zvântaţi-l cu un şervet curat. Tocaţi mărunt ceapa şi usturoiul, după care tăiaţi fileurile de anghilă în rondele potrivite.
Decojiţi roşiile şi tocaţi-le în cuburi mici. Infierbântaţi uleiul într-un vas şi căliţi până la auriu ceapa.
Usturoiul scoateţi-l din vas, adăugaţi fileurile şi roşiile, după care turnaţi 1/2 litru de apă. Puneţi pătrunjel, potriviţi de sare, adăugaţi foile de dafin şi lăsaţi preparatul să fiarbă acoperit timp de 10 minute.
Tăiaţi peştele în bucăţi mici, puneţi-l acelaşi vas, adăugaţi nucile şi vinul alb, apoi continuaţi fierberea la foc domol, în cuptor, timp de 20 de minute.
Din pâine pregătiţi crutoane pe care le serviţi alături de stufatul de peşte.
Stufat din peste
Pofta buna!