Stufat de miel cu usturoi verde
PrinteazaStufat de miel cu usturoi verde din: carne de miel, ceapa verde, usturoi verde, ulei, pasta de rosii, patrunjel, sare, piper.
- 1,5 kg carne de miel
- 500 g ceapă verde
- 300 g usturoi verde
- 150 ml ulei
- 100 g pastă de roşii
- 50 g pătrunjel
- 1 lingură sare
- 1 lingura piper
Mod de preparare:
Mai întâi tăiaţi carnea de miel în bucăţi potrivite, apoi fierbeţi-le înăbuşit în ulei şi apă.
Puneţi pasta de roşii şi mai lăsaţi să clocotească încet alte 10 minute. Separaţi, tăiaţi ceapa şi usturoiul verde în bucăţi de 4-5 cm, pe care le fierbeţi înăbuşit la foc mic, peste care adăugaţi puţină apă.
Combinaţi sosul cu bucăţile de carne şi lăsaţi totul pe foc domol alte 10-15 minute.
Preparatul este gata şi poate fi adus la masă.
Pofta buna!