Strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare

Printeaza

Strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare. Neplăcerile digestive şi infecţiile urinare sunt câteva dintre problemele în care cura cu struguri are efect benefic.

Ca atare sau sub formă de leacuri, strugurii sunt adevărate medicamente fără efecte secundare.

Beneficiile curei cu struguri

Vedetele lunii septembrie sunt, de departe, strugurii. Fie ei albi sau roşii, strugurii sunt alimente-medicament, cu avantaje pentru sănătate, dar şi pentru frumuseţe.

Strugurele are multiple calităţi terapeutice, graţie compoziţiei sale bogate: numeroase săruri minerale, cum sunt calciul, fierul, fosforul, potasiul, magneziul, iodul, florul, cuprul, cobaltul şi zincul.

Strugurii conţin şi enzime valoroase, fibre, zaharuri, vitaminele A şi C, precum şi vitaminele din grupa B.

Cum se ţine cura

Problemele cu bila leneşă, cu tranzitul intestinal şi infecţiile urinare pot fi tratate naturist urmând o cură cu struguri. Această cură stimulează funcţiile digestive şi diureza, reduc fermentaţiile intestinale, micşorează aciditatea urinei şi cantitatea acidului uric şi stimulează secreţia bilei.

• De preferat sunt strugurii cu pieliţă subţire, pentru că nu îngreunează digestia.
• Poţi începe de la câţiva ciorchini pe zi până ajungi la 1-2 kilograme de struguri zilnic.
• Împarte cantitatea de struguri în 3 porţii, dintre care una dimineaţă, pe nemâncate, următoarea pe la ora 11.00 şi ultima porţie, spre exemplu, la ora 18.00, dar nu mai târziu, pentru că sunt bogaţi în glucide.
• Cura cu struguri se poate ţine cel mult o lună.

Normalizează tensiunea aterială

Strugurii, în special cei roşii, sunt o sursă excelentă de antioxidanţi, cu rol de prevenire a cancerului. Toate substanţele conţinute de struguri, indiferent de tipul lor, îi transformă în tratamente naturale, care pot ajuta în detoxifiere şi în probleme de tranzit intestinal.

Efectul alcalinizant al strugurilor aduce beneficii în afecţiunile reumatismale, metabolice (gută), în litiazele biliare şi urinare şi în constipaţie. Strugurii stimulează secreţiile biliare, fluidizează sângele şi normalizează nivelul tensiunii arteriale.

De asemenea, un consum regulat de struguri duce la scăderea nivelul de colesterol „rău“ şi are efect tonic asupra sistemului nervos.

Cataplasmele alină durerile

Poţi face din struguri cataplasme sau comprese pe care le aplici pe zonele dureroase. Compuşii din struguri, fie ei albi sau roşii, au proprietăţi care calmează durerile de articulaţii şi care grăbesc cicatrizarea rănilor.

Cataplasmele, pe care le faci din amestec de struguri zdrobiţi, înveliţi în tifon, le ţii pe piele timp de oră sau două. Aceastea au arătat efecte pozitive şi în diminuarea simptomelor cancerului de piele.

Leac contra insomniei

Dacă ai probleme cu somnul, prepară un decoct din frunze de viţă de vie. Ai nevoie de câteva foi de viţă-de-vie la o cană cu apă.

Se recomandă consumul a 3 căni pe zi, din care prima dimineaţa, înainte de micul dejun, iar celelalte înainte de celelalte mese principale ale zilei.

Uleiul de sâmburi ne menţine tineri

Studii ştiinţifice efectuate în ultimii ani au demonstrat calităţile extraordinare ale uleiului presat la rece obţinut din sâmburi de struguri. Acesta a fost utilizat iniţial în cosmetică, apoi în medicină.

Uleiul de sâmburi de struguri este bogat în vitaminele E şi vitamina F, în minerale, precum zinc, cupru şi seleniu şi acizi graşi polinesaturaţi.

Procianidinele din acest ulei, care sunt agenţi antioxidanţi deosebit de puternici, au rol de neutralizare a radicalilor liberi şi previn îmbătrânirea prematură, bolile degenerative şi afecţiunile cardiovasculare.

Uleiul preset la rece folosit în scop terapeutic nu se fierbe. Încălzirea la peste 50°C duce la alterarea proprietăţilor benefice pentru sănătate.

Leac pentru imunitate şi memorie bună

Curele cu struguri ajută la creşterea imunităţii organismului, au acţiune antialergică, împiedică depunerea plăcilor de aterom la nivelul vaselor, îmbunătăţesc circulaţia la nivel central şi periferic şi cresc performanţele intelectuale, în special la vârstnici, împiedicând deteriorarea mentală.

În medicină, uleiul din sâmburi de struguri se utilizează sub formă de ulei de masă presat la rece, aproximativ 30 ml pe zi, sau ulei bio concentrat, din care se pot administra câte 5 picături de 2 ori pe zi, în cure cure de la 1 la 6 luni.

De asemenea, curele cu ulei din sâmburi de struguri scad durerile şi inflamaţiile la nivel osteo-articular şi au acţiune benefică în caz de predispoziţie la tumori canceroase. În această situaţie, este bine să se urmeze, profilactic, o cură de 30 zile cu acest ulei, de 4 ori pe an.

Extractul de strugure catifelează şi hidratează pielea şi are acţiune anti-aging.

 

Articol preluat de aici.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.