Strudele cu nuci

Printeaza

Strudele cu nuci din: faina, sare, ulei, apa, nuci, zahar, scortisoara, zahar vanilat, unt, esenta de vanilie, zahar pudra.

Ingrediente:Strudele cu nuci

Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • sare
  • 6 linguri ulei
  • 2 pahare apă călduţă

Pentru umplutură:

  • 500 g nuci
  • 400 g zahăr
  • scorţişoară
  • 2 pachete zahăr vanilat
  • 300 g unt
  • 200 g zahăr

Pentru sirop:

  • apă
  • esenţă de vanilie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Pentru foile de ştrudel, făina trebuie să fie bine uscată şi de bună calitate. O cerni, o pui într-un vas, faci o adâncitură în mijloc, pui uleiul, sarea şi amesteci, apoi pui apa călduţă, puţin câte puţin, formând un aluat potrivit de tare.

Frămânţi bine. Laşi apoi 15 minute să se odihnească, împărţi aluatul în două, întinzi două foi cât se poate de subţire, pe planşeta presărată cu făină, acoperi foile ca să nu se usuce şi le laşi 15 minute să se odihnească.

Pregăteşti umplutura aşa:

Amesteci nuca măcinată cu zahărul, scorţişoara şi zahărul vanilat. Untul îl topeşti şi îl laşi să se răcească puţin, apoi stropeşti cele două foi de ştrudel, presari umplutura de nucă, jumătate pe o foaie, jumătate pe cealaltă foaie, stropeşti din nou cu unt, r.ulezi ştrudeie şi le aşezi în tava unsă tot cu unt.

Pe deasupra le ungi cu restul de unt şi le dai la copt, la foc potrivit. Până se coc ştrudelele, pregăteşti un sirop din zahăr, puţină apă şi esenţă de vanilie, iar când sunt gata coapte, le crestezi din loc în loc şi le stropeşti cu siropul preparat. înainte de a fi servite, cerni zahăr pudră peste ele.

 

Strudele cu nuci

Strudele cu nuci

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.