Strudel pufos cu mere, nuca si scortisoara

Printeaza

Strudel pufos cu mere, nuca si scortisoara din:  aluat foitaj, mere, nuca, stafide, zahar, scortisoara, vanilie, zahar pudra.

Ingrediente:Strudel pufos cu mere, nuca si scortisoara

  • 1 pachet de aluat foitaj
  • 1 kg mere
  • 100 g miez de nucă
  • 50 g stafide
  • 150 g zahăr
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • esenţă de vanilie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Cât timp aluatul se decongelează, decojeşte merele şi dă-le pe răzătoarea mare. Hidratează stafidele în esenţă de vanilie şi scorţişoară.

Mărunţeşte miezul de nucă. Căleşte merele rase cu zahărul. Ia de pe foc, adaugă stafidele scurse şi miezul de nucă. Lasă la răcorit.

Umple fiecare foaie de aluat cu această compoziţie, rulează şi fă câteva crestături. Dă-le la cuptor circa 35 de minute, până capătă o crustă aurie.

Când e gata, presară zahăr pudră.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.