Strudel cu pere

Printeaza

Strudel cu pere din: pere, aluat foitaj, zahar, ou, zahar pudra.

Ingrediente:Strudel cu pere

  • 1 kg pere
  • 1 aluat foitaj
  • 500 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri cu zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Decongelează aluatul foitaj. Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.

Curăţă perele de coajă şi de cotor. Taie-le în cubuleţe. Intr-o cratiţă pune 50 ml apă, perele şi zahărul. Lasă pe foc mic pînă când perele s-au înmuiat, zahărul s-a topit şi zeama a scăzut. Lasă-le să se răcorească.

Intinde foaia de aluat cu sucitorul, ca să fie mai subţire. întinde perele pe trei sferturi din suprafaţă. Rulează aluatul.

Unge cu ulei o tavă de cuptor şi pune ştrudelul. Unge-I cu ou bătut şi dă la cuptor până se rumeneşte.

După ce ştrudelul s-a copt, lasă-l să se răcorească, apoi presară deasupra zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.