Strudel cu pere si crema

Printeaza

O reteta savuroasa de Strudel cu pere si crema din: aluat, pere, zahar, unt, zahar vanilinat si budinca de vanilie.

Ingrediente:Strudel_cu_pere_si_crema

  • 1 pachet aluat foietaj (450 g)
  • 4-5 pere
  • 5+3 linguri de zahar
  • 50 g unt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 1 plic budinca de vanilie

 

Mod de preparare:

Lasi foile de aluat la dezghetat si cand sunt inca foarte reci, le asezi pe un platou mare si le tai pe fiecare in doua. Doua dintre foi le tai in forma de gratar.

Prepari budinca dupa instructiunile de pe plic, doar ca in loc de lapte, folosesti apa (apă, zahăr vanilat şi 3 linguri de zahăr). După ce e gata, laşi budin­ca la răcit.

Cureţi perele şi le tai în cuburi. într-un vas, caramelizezi untul împreună cu cele 5 linguri de zahăr, iar când caramelul are încă o culoare deschisă, adaugi perele şi le laşi pe foc până se resoarbe tot siropul şi se formează din nou carame­lul.

Amesteci între timp şi laşi să se răcească. Aşezi în tavă hârtie de copt şi cele 2 foi necrestate, pui budinca pe cele două foi, iar perele le aşezi deasupra şi închizi cu foile grătar.

Presezi marginile să nu iasă umplutura. Dai ştrudelul la cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte frumos, iar înainte de a introduce tava la cuptor, aşezi sub ea o tigaie (oală) cu apă, să fie umezeală tot timpul în cup­tor (astfel creşte foaia mai frumos).

Strudel cu pere si crema

Strudel_cu_pere_si_crema

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.