Ştrudel cu pere

Printeaza

Ştrudel cu pere din: aluat foitaj, pere, zahar, piscoturi, stafide aurii, zahar pudra, coaja unei lamai, scortisoara.

Ingrediente:Strudel_cu_pere

  • 200 g aluat foitaj
  • 1/2 kg pere
  • 70 g zahar
  • 60 g piscoturi
  • 30 g stafide aurii
  • 20 g zahar pudra
  • coaja unei lamai
  • scortisoara

 

Mod de preparare:

Aluatul de foitaj decongelat se întinde cu sucitorul pe masa presărată cu puţină făină. Trebuie să se obţină o foaie dreptunghiulară.

Pe toată suprafaţa foii se împrăştie un strat de pişcoturi sfărâmate. Peste acestea se pun perele tăiate felii.

Se presară stafidele si puţin zahăr, se adaugă coaja rasă de lămâie si se presară scorţişoară, după gust. Se rulează începând de la una dintre laturile lungi ale foii iar ruloul se asază în tava de copt.

Se fac tăieturi mici pe suprafaţa strudelului si se dă la copt pentru 30 de minute. Se taie după ce s-a răcit şi se serveşte cu zahăr pudră.

Ştrudel cu pere

Strudel_cu_pere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.