Strudel cu mere si caise

Printeaza

Strudel cu mere si caise din: aluat de foitaj, mere, migdale, caise uscate, seminte de dovleac, ou, scortisoara, zahar tos, lamaie, miere, ciocolata neagra, frisca.

Ingrediente:Strudel_cu_mere_si_caise

  • doua pachete aluat de foitaj
  • 800 g mere
  • 200 g migdale
  • 50 g migdale feliate
  • 100 g caise uscate
  • 50 g seminte de dovleac
  • un ou
  • o lingura cu scortisoara
  • 100 g zahar tos
  • o lamaie
  • miere
  • 200 g ciocolata neagra
  • 300 ml frisca

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se dau prin râzătoare. Se călesc împreună cu zahărul tos şi sucul de lămâie, se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească.

Se amestecă bine cu migdalele întregi tocate mărunt, seminţele de dovleac şi caisele uscate tocate.

Se adaugă trei sferturi diri cantitatea de scorţişoară, se amestecă şi se întinde compoziţia pe jumătate din foile de foitaj înţepate din loc în loc cu o furculiţă.

Se acoperă cu aluatul rămas, se introduc marginile sub rulou ca să nu curgă compoziţia şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se ung cu ou bătut amestecat cu restul de şcorţişoară şi o lingură cu miere, se presară migdalele feliate şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu spre iute până devin aurii şi se lasă pe un grătar de bucătărie.

Se serveste simplu sau cu un sos din ciocolata si frisca fierte la bain marie.

Strudel cu mere si caise

Strudel_cu_mere_si_caise

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.