Strudel de casa cu dovleac si scortisoara

Printeaza

Strudel de casa cu dovleac si scortisoara din:  făină, margarină, apă călduţă, sare, dovleac, zahar, scortisoara, gris, zahar pudra.

Ingrediente:Strudel_de_casa_cu_dovleac_si_scortisoara

  • 250 g făină
  • 40 g margarină
  • 100-200 ml apă călduţă
  • sare
  • 1 dovleac mic
  • 50 g zahăr
  • scorţişoară
  • 3 linguri griş
  • 50 g zahăr pudră

M0d de preparare:

Alegi făină de bună cali­tate, pe care o cerni într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui mar­garina topită şi câte puţină apă călduţă în care ai dizol­vat sarea.

Frămânţi un aluat potrivit de tare. Aluatul bine frământat se desprinde de peretele va­sului şi face băşicuţe la suprafaţă. Impărţi aluatul în 2 sfere pe care le aco­peri. Le laşi să se odih­nească 1/2 oră.

Pui pe rând sferele pe faţa de masă albă şi întinzi aluatul cât mai fin, ridicând mici porţiuni şi presând aluatul între degete, până când devine subţire ca foaia de ţigară. Ungi foaia cu un strat foarte fin de margarină topită sau de ulei şi o laşi să se zvinte.

Cureţi dovleacul de coajă şi seminţe. îl razi, îl căleşti, iar când a scăzut, adaugi zahărul. încorporezi scor­ţişoară după gust şi puţin griş şi iei vasul de pe foc. Rupi marginile groase ale aluatului, pui dovleac pe lungimea foii şi rulezi aju- tându-te de faţa de masă.

Pui rulourile în tava unsă cu ulei şi le ungi cu ulei sau margarină. Coci ştrudelul la foc mediu, până se rumeneşte. îl presari cu zahăr pudră.

Strudel de casa cu dovleac si scortisoara

Strudel_de_casa_cu_dovleac_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.