Strudel cu mere, scortisoara si smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de strudel cu:faina, unt, smantana, ou, sare, otet, mere, scortisoara, gris.

Ingrediente aluatul I:

  • 200 g făină
  • 200 g unt

Ingrediente aluatul II:

  • 200 g făină
  • 3-4 linguri smântână
  • 1 ou
  • puţină sare
  • 1 linguriţă oţet

Ingrediente umplutură:

  • 1 kg mere
  • 3 linguri griş
  • scorţişoară
  • 1 plic zahăr pudră cu aromă de vanilie sau zahăr pudră amestecat cu 1 pliculeţ de zahăr vanilat

Mod de preparare aluat :

Amesteci făina cu untul, frămânţi bine şi dai deoparte. Pregăteşti aluatul II aşa: Amesteci făina cu smântâ­nă, oul, un praf de sare şi 1 linguriţă de oţet. Frămânţi bine şi întinzi o foaie peste care întinzi cealaltă foaie, făcută cu unt. întinzi bine, rulezi şi împărţi aluatul în 6 părţi.

Pregăteşti umplutura aşa:

Cureţi merele, le razi şi le căleşti cu zahăr şi scorţişoară, întinzi fiecare parte, pui griş, mere şi rulezi. Pui bucăţile în cuptor. Când sunt coapte, presari ştrudelul cu zahăr pudră şi zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.