Strudel cu mac

Printeaza

Strudel cu mac din: faina, ulei, oua, zahar, lapte, sare, mac, unt, zahar pudra.

Ingrediente:Strudel cu mac

Pentru aluat:

  • 350 g făină
  • 5 linguri ulei
  • un ou
  • 5 linguri zahăr
  • 50 ml lapte
  • un praf sare
  • un gălbenuş, pentru copt

Pentru umplutură:

  • 400 g seminţe de mac
  • 200 g zahăr
  • un albuş
  • 50 g unt

Pentru ornat:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Seminţele de mac se fierb în apă clocotită, 30 de minute. Se scurg şi se macină.

Intr-o cratiţă se topeşte untul şi se adaugă macul şi zahărul. Se lasă la fiert 10 minute. Apoi i se adaugă albuşul bătut, se amestecă şi se lasă la răcit.

Pentru aluat, se amestecă făina cu uleiul, oul, zahărul, laptele şi sarea. Aluatul obtinut se iasă la rece o oră.

Se întinde aluatul, se aşază macul, se rulează, se unge cu gălbenuş şi se dă la copt. Se serveşte cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.