Strudel cu dovlecei

Printeaza

Strudel cu dovlecei din: faina, unt, ulei, sare, ou, dovlecei, sunca, smantana, branza topita, unt, sare, piper.

Ingrediente:Strudel cu dovlecei

Pentru aluat:

  • 400 g făină
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 1/2 linguriţă sare
  • un ou

Pentru umplutură:

  • 2 dovlecei
  • 150 g şuncă
  • 100 ml smântână de gătit
  • un tub mic brânză topită
  • 25 g unt topit
  • sare
  • piper

Pentru uns:

  • un ou

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă bine toate ingredientele şi se frământă până se obţine un aluat elastic. Se lasă la rece 30 de minute.

Dovleceii curăţaţi se pun la fiert tăiaţi în două pe lung. Şunca se taie cuburi mici care se amestecă bine cu smântână.

Dovleceii bine scurşi se trec prin râzătoare şi se amestecă cu şunca, smântână, untul şi brânza topită. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

Se întinde aluatul într-o foaie subţire peste care se pune umplutura, se rulează şi se aşază într-un vas de cuptor tapetat cu hârtie de copt. Se unge cu ou bătut şi se coace 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.