Stridii cu linte si crevete

Printeaza

Stridii cu linte si crevete din: crevete roz, linte, stridii proaspete, frunză de dafin, ceapa alba, usturoi, sare, piper-roşu, ulei de măsline, apă.

Ingrediente:Stridii cu linte si crevete

  • 250 g crevete roz
  • 100 g linte
  • 24 stridii proaspete
  • 1/2 frunză de dafin
  • 1 ceapă albă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de piper-roşu
  • ulei de măsline
  • 500 ml apă

Mod de preparare:

Se taie ceapa felii subţiri, se taie căţeii de usturoi în două sau în patru şi se pun la prăjit într-o tigaie cu puţin ulei. Se scoate carapacea creveţilor, fără să li se îndepărteze coada.

După ce usturoriul şi ceapa s-au rumenit, se toarnă apă în tigaie şi se dă în clocot.

Se adaugă apoi lintea şi jumătatea de frunză de dafin, se sărează, se dă guşt cu piperul şi se lasă 10 minute să clocotească molcom, după care se adaugă crevetele.

După ce lintea s-a fiert, se ia de pe foc. Se adaugă o lingură de ulei de măs­line, stridiile şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.