Strata

Printeaza

Strata

StrataStrata este o mâncare foarte populară, care apare frecvent în meniurile motelurilor americane de tipul bed and breakfast, precum şi în oferta meniurilor de brunch. Numele său se referă la faptul că este formată din diferite straturi.

Se prepară din pâine tăiată în cuburi, de preferinţă veche decâteva zile, peste care se aşază alte ingrediente. Deseori, se foloseşte şuncă şi o brânză picantă, de exemplu Monterey Jack, dar există şi alte variante apetisante, cu ciuperci, cârnati, broccoli, felii uscate de roşii, busuioc sau spanac.

Ingredientele se pun în straturi într-un vas care merge la cuptor, deasupra se toarnă un amestec de ouă şi lapte, iar întreaga compoziţie se lasă peste noapte la frigider.

Secretul consistentei sale uşoare, dar cu toate acestea bogate, este evitarea excesului de umezeală dintre straturile sale. Se recomandă pâinea uscată, unsâ cu puţin unt şi ingredientele care nu lăsa zeamă. Când caserola este introdusă în cuptorul încins, după ce a fost scoasă în prealabil din frigider şi lăsată să se încălzească la temperatura camerei, ea pare că vrea să-şi ia zborul, iar rezultatul este o mâncare delicioasă, cu o consistenţă extrem de pufoasă.

Pare atât de uşoară, încât veţi fi la un pas de a să vă convinge că nu are nici o calorie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.