Straccetti de pui cu champignon

Printeaza

O reteta delicioasa de Straccetti de pui cu champignon din: piept de pui, ciuperci, usturoi, ardei iute, vin alb, apa, faina, ulei de masline, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Straccetti de pui cu champignon

  • 1 piept de pui (circa 500 g)
  • 250 g ciuperci mici champignon
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute uscat
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml apă călduţă
  • 150 g făină
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălam pieptul de pui şi-l ştergem cu hârtie absorbantă de bucătărie. Il tăiem în felii groase de 1 – l ,5 cm, pe care ulterior le mărunţim în şuviţe late de 1 cm.

Tăvălim fiecare şuviţă prin făină amestecată cu sare şi piper.

Incingem uleiul într-o tigaie. Adăugăm un ardei mic iute uscat şi un căţel de usturoi necurăţat, dar zdrobit puţin cu muchia unui cuţit.

După 2-3 minute, înlăturăm usturoiul şi adăugăm şuviţele de pui tăvălite prin făină şi scuturate puţin. Le prăjim câte 4-5 minute pe fiecare parte.

Când sunt rumenite, adăugăm vinul şl lăsăm pe foc până ce alcoolul este complet evaporat. Adăugăm ciupercile curăţate şi spălate, pătrunjelul şi 200 ml de apă călduţă.

Acoperim tigaia şi lăsăm pe foc mediu pentru două minute. Servim mâncarea caldă, peste care presărăm puţin pătrunjel.

Straccetti de pui cu champignon

Straccetti de pui cu champignon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.