Stiuca umpluta cu ciuperci

Printeaza

Stiuca umpluta cu ciuperci din: stiuca, unt, ciuperci, ceapa, morcov, pesmet, zeama de lamaie, fileuri de ansoa, sare, piper.

Ingrediente:Stiuca_umpluta_cu_ciuperci

  • 1 stiuca de circa 1,5-2 kg
  • 120 g unt
  • 100 g ciuperci, taiate cuburi
  • 1 ceapa mica, tocata
  • 1 morcov mediu, taiat cubulete
  • 50 g pesmet, inmuiat cu putin lapte
  • 1 lamaie (doar zeama)
  • 6 fileuri de ansoa, tocate
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 220 C (treapta 7). Curăţaţi peştele de solzi, intestine şi branhii. Uscaţi-1 bine cu un prosop de bucătărie, inclusiv pe interior. Prăjiţi ciupercile, ceapa şi morcovii în jumătate din unt, până devine ceapa transparentă şi scade lichidul lăsat de ciuperci. Luaţi de pe foc şi amestecaţi cu pesmetul şi fileurile de anşoa, săraţi şi piperaţi.

Pudraţi peştele cu sare şi piper şi umpleţi-1 cu amestecul de ciuperci, prindeţi cu scobitori marginile cavităţii. Puneţi-1 într-o tavă unsă cu ulei şi ungeţi-l cu restul de unt. Măsuraţi ştiuca în locul unde are cea mai mare grosime (diametru) şi coaceţi-o cca 4 min per cm. Serviţi-o tăiată felii, cu o maioneză acrişoară, cu verdeţuri.

Stiuca umpluta cu ciuperci

Stiuca_umpluta_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • stiuca umpluta cu ciuperci
  • stiuca umpluta cu ciuperci la cuptor

1 comentariu

  1. Daniela Dumitrascu

    Foarte buna stiuca umpluta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.