Ştiucă picantă

Printeaza

Ştiucă picantă

Ingrediente:Ştiucă picantă

  • l kg ştiucă
  • 4 linguri ulei
  • 10 ciu­perci albe de cultură
  • 3 cepe
  • 2 foi de dafin
  • cateva boabe de ienibahar
  • 1 pahar vin alb
  • 1 linguriţă miere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pune uleiul într-o tavă şi se tapetează fundul tăvii cu ceapa tăiată solzişori. Peste ceapă se adaugă ciupercile tăiate în felii, condimentele împrăştiate uni­form şi ştiuca întreagă, curăţată de solzi şi intestine.

Peste peşte se toarnă vinul în care s-a dizol­vat mierea. Peştele trebuie să fie acoperit pe jumătate de lichid.

Dacă e cazul, vinul se poate com­pleta cu apă. Se acoperă tava cu o folie şi se pune la cuptor, la foc potrivit, 20 de minute.

Apoi se scoate folia şi se mai lasă peştele la cuptor, la foc slab, până când se rumeneşte uniform. Când este gata, se scoate peştele pe un platou, cu grijă, ca să nu se rupă şi deasupra se toarnă sosul obţinut prin strecurarea legu­melor din tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.