Stir-fry cu galangal

Printeaza

Stir-fry cu galangal din: ulei, galangal, usturoi, ardei rosu, ceapa, lemongrass, carne de vita sau pui,sos de soia zahar, sare, piper.

Stir-fry cu galangal este un fel de mancare savuros si aromat, perfect pentru un pranz sau cina rapida. Iata cum se prepara:

retete

Ingrediente:

  • 2 linguri de ulei
  • 2 bucati de galangal, taiate in felii subtiri
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1/2 ardei rosu, taiat cubulete
  • 1/2 ardei verde, taiat cubulete
  • 1/2 ceapa, taiata marunt
  • 1 tulpina de lemongrass, taiata in bucati
  • carne de vita sau pui, taiat in fasii subtiri
  • 1/4 cana de sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Incalzeste uleiul intr-un wok sau o tigaie mare. Adauga galangal, usturoi, ardei rosu si verde si ceapa.

Fierbe amestecul timp de 2-3 minute pana cand legumele devin moi.

Adauga lemongrass, carne si sos de soia. Fierbe totul timp de 2-3 minute pana cand carnea este gatita.

Adauga zahar, sare si piper dupa gust. Amesteca bine. Serveste stir-fry cu orez fiert sau paine de orez.

 

Acesta este un mod simplu de a prepara stir-fry cu galangal acasa. Se pot face modificari la reteta in functie de preferintele personale, cum ar fi adaugarea de mai mult chili sau suc de lime pentru un gust mai puternic.

Stir-fry cu galangal este un fel de mancare versatil si poate fi servit ca masa de pranz sau cina.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.