Stifado

Printeaza

Stifado

Ingrediente:Stifado

  • 1,5 kg carne de vita macra
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri untdelemn de masline
  • sare
  • piper
  • 3 foi de dafin
  • cate 1/2 lingurita de nucsoara macinata
  • cateva cuisoare
  • chimen
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 2-4 linguri otet rosu de vin
  • 250 g rosii pasate
  • 100 ml vin rosu
  • 1 kg cepe mijlocii
  • 4 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare:

Se spala carnea, se zvanta si se taie in cubulete de circa 2 cm latime. Se curata usturoiul si se
toaca marunt.
Se pune untdelemnul sa se incinga intr-o oala. Se pun pe rand bucatiel de carne sa se prajeasca, invartind cu o lingura, ca sa se rumeneasca pe toate partile.

Se sareaza, se pipereaza, se scoate carnea afara.
Usturoiul tocat, frunzele de dafin, nucsoara, cuisoarele si chimenul se pun in grasimea ramasa
si se incing.

Se pune inapoi carnea prajita, bulionul de rosii (pasta) si se amesteca bine. Se adauga otetul si se lasa sa dea cateva clocote, vreme de 3 minute. Se adauga 1/2 l apa amestecata cu rosiile pasate (lichidul trebuie sa acopere putin carnea).

Se pune vinul, se gusta de sare, se pune la fiert cu capac, pe flacara mica, vreme de 1 ora.
Se oparesc cepele cu apa clocotita si se lasa sa se infuzeze un minut.

Se arunca apa si se clatesc cu alta apa, rece. Se scot cepele din coji prin presare. Cepele intregi se pun in mancare si se mai lasa sa fiarba 1 ora, pe foc mic.

La final, se adauga patrunjelul tocat. Dupa gust, se poate presara pe mancare branza de oaie uscata, rasa.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mi-a luat ceva timp pana am pregatit aceasta reteta dar a iesit ft bun

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.