Stevie cu ceapa prajita
PrinteazaStevie cu ceapa prajita din: stevie, ulei, patrunjel, ceapa, usturoi, boia, menta, sare.
- 2 kg ştevie
- 200 g ulei
- 2 linguri pătrunjel
- 1 ceapă
- 4 cătei usturoi pisat
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 lingură mentă uscată
- sare
Mod de preparare:
Frunzele de ştevie, bine spălate şi fără codiţe, se trec ]prin maşina de tocat şi se pun la fiert în apă rece. După un sfert die oră, se scot şi se lasă să se scurgă de apă.
Ceapa tăiată mărunt şii usturoiul pisat se pun la călit într-o tigaie cu ulei bine încins. Se adaugă ştevia, menta mărunţită şi sarea şi se mai lasă un sfert de; oră pe foc; Se completează cu un pahar cu apă şi pătrunjelul toc:at mărunt.
Se ia vasul de pe foc când apa s-a evaporat compMet.
Se consuimă după ce s-a răcit complet.
Pofta buna!