Stelute picante cu nuci si ciocolata alba

Printeaza

Stelute picante cu nuci si ciocolata alba din: fâina, praf de copt, bicarbonat de sodiu, ghimbir, nucşoară măcinată, mirodenii mixte, cuisoare măcinate, unt, zahar brun, oua, nuci, zahar, ghimbir confiat tăiat mărunt, ciocolată albă, esenţă de vanilie, sare.

Ingrediente:Stelute_picante_cu_nuci_si_ciocolata_alba

  • 500 g fâina
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 2 linguriţe bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriţă ghimbir măcinat
  • 1 linguriţă nucşoară măcinată
  • 1 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1/2 linguriţă mirodenii mixte
  • 1/4 linguriţă cuisoare măcinate
  • 200 g unt
  • 150 g zahar brun
  • 3 oua
  • 50 g nuci macinate
  • 300 g zahar
  • 50 g ghimbir confiat tăiat mărunt
  • 100 g ciocolată albă rasă fin
  • esenţă de vanilie
  • 1/4 linguriţă sare

Mod de preparare:

Cuptorul se încinge la 180 de grade. Două tăvi se tapetează cu hârtie de copt. Intr-un castron mare se amestecă faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, ghimbirul, scorţişoara, cuişoarele, nucşoara, mirodeniile mixte.

In alt castron se bat cu mixerul untul si zahărul brun, până se obţine o compoziţie cremoasâ. Se adaugă oule, unul câte unul, şi compoziţia se omogenizează bine. Se adaugă treptat amestecul de făină şi se omogenizează bine. Se adaugă nucile.

Aluatul se aşaza in tăvile cu forme (steluţe sau alte forme) cu o lingură. Se coc 12-14 minute sau până când marginile devin maronii. Se lasă se 5 minute, apoi se scot pe un grătar.

Cât timp se răcesc fursecurile, se prepară o glazura din ciocolata albă topită, zahăr, ghimbir, vanilie, sare si puţină apa. Fursecurile se acoperă cu glazura alba înainte de servire.

Stelute picante cu nuci si ciocolata alba

Stelute_picante_cu_nuci_si_ciocolata_alba

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu, imi dai si mie?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.