Steak file la cuptor cu rom si mustar

Printeaza

Steak file la cuptor cu rom si mustar din: ulei de măsline, sirop de arţar, ierburi mediterane­ene tocate (cimbru, rozmarin şi salvie), usturoi, rom, muştar dulce, boabe de piper negru, steak file de porc, steak file de vită, ardei capia verzi, ardei capia roşii, zahăr, sare, piper, brânză Pecorino.

Ingrediente:Steak_file_la_cuptor_cu_rom_si_mustar

  • 400 ml ulei de măsline
  • 1 lingură sirop de arţar
  • 5 linguri ierburi mediterane­ene tocate (cimbru, rozmarin şi salvie)
  • 3 căţei de usturoi tăiaţi felii
  • 20 ml rom
  • 1 lingură muştar dulce
  • 2 linguri boabe de piper negru
  • 4 felii de steak file de porc (de circa 70 g fiecare)
  • 4 felii de steak file de vită (de circa 80 g fiecare)
  • 150 g ardei capia verzi, tăiaţi bucăţi
  • 2 ardei capia roşii, tăiaţi sferturi
  • 1 lingură zahăr
  • sare, piper
  • 100 g brânză Pecorino, tăiată felii

Mod de preparare:

Mai întâi pregăteşti o marina­tă din: 200 ml ulei, sirop, ierburi tocate, usturoi, rom, muştar şi piperul zdrobit. Pui feliile de car­ne în acest amestec şi le laşi peste noapte.

Bucăţile de ardei le amesteci cu zahărul, 1 lingură de sare, piper şi 200 ml ulei. Laşi acest amestec deoparte pentru 1 oră.

Pui apoi legumele într-o tavă şi o dai la cuptor, la foc nu prea tare (160 grade Celsius), pentru 50 d eminute.

După 40 de minute, aşezi feliile de brânză peste legu­me. în acest timp scoţi carnea din marinată şi o prăjeşti într-o tigaie, cam 2-3 minute pe fiecare parte.

Aşezi şi feliile de carne prăjită în tavă, le ungi cu marinată şi laşi cam 4-5 minute, să se pătrundă gustul.

Steak file la cuptor cu rom si mustar

Steak_file_la_cuptor_cu_rom_si_mustar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.