Steak de vita cu telina caramelizata

Printeaza

Steak de vita cu telina caramelizata din: ţelină, supă de legume instant, unt, zahar, frisca, steakuri din pulpă de vită, untura, sare, piper, rondele de ceapa-ciorii.

Ingrediente:Steak de vita cu telina caramelizata

  • 500 g ţelină
  • 1 l supă de legume instant
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri zahăr
  • 125 ml frişcă
  • 8 steakuri din pulpă de vită
  • 1 lingură untură
  • sare
  • piper
  • 2 linguri rondele de ceapa-ciorii

Mod de preparare:

Cureţi ţelina, o speli, o tai bucăţi şi o pui la fiert 30 de minute în supa de legume clocotită. Scurgi apoi, dar păstrezi zeama.

Incingi untul şi adaugi ţelina, presari zahăr şi laşi să se caramelizeze ames­tecând uşor. Baţi frişca, dar nu foarte mult şi o pui în frigider.

Speli carnea, o tamponezi cu şerveţele groase şi o prăjeşti în untură fierbinte, câte 3 minute pe fiecare faţă, apoi o condi­mentezi cu sare şi piper.

Aşezi fripturile pe farfurii împreună cu ţelina, presari deasupra piper proaspăt măcinat şi rondeluţe de ceapa-ciorii. Torni frişca dea­supra ţelinei caramelizate.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.