Spuma de lamaie cu frisca

Printeaza

Spuma de lamaie cu frisca din: lamai, oua, zahar, amidon, apa, amidon, apa, frişcă lichidă, frunze de menta.

 

Ingrediente:

  • sucul de la 2 lămâi
  • o lămâie
  • 2 albuşuri
  • 4 gălbenuşuri
  • 170 g zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 300 ml apă
  • 200 ml frişcă lichidă
  • frunze de mentă pentru decor

Mod de preparare:

Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până ce se obţine o cremă albă în care se adaugă amidonul.

Se pune pe foc apa cu sucul de lămâie şi, când dă în ţlocot, se toarnă peste crema cu gălbenuşuri.

Se amestecă cu telul şi apoi se pune pe foc amestecând până ce se obţine o cremă . groasă. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.

Se bat albuşurile spumaşi se adaugă uşor în compoziţie, apoi frişca bătută, se amestecă cu delicateţe şi se lasă spuma o oră la frigider. Se serveşte cu decor de lămâie şi frunzuliţe de mentă.

Spuma de lamaie cu frisca

Spuma_de_lamaie_cu_frisca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.