Spuma dulce acrisoara

Printeaza

Spuma dulce acrisoara din: mascarpone, gelatina, zahar vanilinat, oua, maracuja, fructe, biscuiti.

Ingrediente:Spuma_dulce_acrisoara

  • 250 g mascarpone
  • 2,5 foi gelatina
  • 4 pliculete zahar vanilinat
  • 2 oua

pentru capacul de fructe:

  • 4 maracuja (fructul pasiunii)
  • 12 g zahar

pentru decor:

  • fructe, la alegere
  • biscuiti dulci cu susan

 

Mod de preparare:

Foile de gelatină se hidratează în cantitatea de apă p’revăzută pe pachet. între timp, brânza mascarpone se mixează cu ouăle şi zahărul vanilinat. Se adaugă gelatina preparată, se amestecă şi se varsă în rame metalice speciale aşezate pe o farfurie plată.

Se taie în două fructele de maracuja şi se scoate conţinutul cu o linguriţă. Tot conţinutul fructelor împreună cu zahărul se fierbe 3 minute la foc mic si apoi se lasă să se răcească. Se toarnă în ramele metalice umplute cu crema vanilată si se dau la frigider pentru 3 ore.

Se servesc cu fructe proas­pete şi, eventual, biscuiţi dulci cu susan.

Spuma dulce acrisoara

Spuma_dulce_acrisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.