Spuma de mango cu budinca

Printeaza

Spuma de mango cu budinca din: fructe de mango, lamaie, frisca, zahar pudra, albusuri, amidon, cacao, lapte, zahar, sare, esenta de vanilie.

Ingrediente:Spuma_de_mango_cu_budinca

  • 2 fructe de mango bine coapte
  • o lamaie
  • 250 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra

pentru budinca de cacao:

  • 2 albusuri
  • 2 linguri amidon
  • 30 g cacao
  • 550 ml lapte
  • 120 g zahar
  • un praf sare
  • cateva picaturi esenta de vanilie

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte întâi budinca de cacao pentru care se bat albuşurile uşor şi se lasă deoparte. Se amestecă amidonul cu cacaua cernută şi, peste acestea, se adaugă 190 ml lapte şi se amestecă bine.

Intr-o crăticioară se pune laptele rămas şi apoi zahărul şi sarea. Se aduce la punctul de fierbere, amestecând, se trage de pe foc şi se adaugă amidonul cu cacao. Se amestecă şi se pune pe foc pentru 2 minute. Apoi, se adaugă treptat amestecul fiert peste albuşurile bătute.

Totul se pune pe foc pentru alte două minute. Se trage de pe foc, se adaugă vanilia şi se lasă să se răcorească un pic până se prepară spuma de mango.

Se curăţă fructele de coajă şi de sâmbure, apoi pulpa se taie bucăţi şi se mixează cu sucul de lămâie, frişca şi zahărul. Se repartizează spuma în cupe, se toarnă budinca şi se dau la rece pentru două ore.

Spuma de mango cu budinca

Spuma_de_mango_cu_budinca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.