Spuma de ciocolata cu cafea si rom

Printeaza

Spuma de ciocolata cu cafea si rom din: ciocolată, margarină, frişcă lichidă, cafea espresso, îndulcitor, esenţă rom, esenţă vanilie, apă, ouă, gelatina.

Spuma_de_ciocolata_cu_cafea_si_rom

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată
  • 100 g margarină
  • 400 ml frişcă lichidă
  • 30 ml cafea espresso
  • 50 g îndulcitor
  • 15 ml esenţă rom
  • 15 ml esenţă vanilie
  • 1 linguriţă apă
  • 2 ouă
  • 10 g gelatina

Mod de preparare:

Pentru crema de vanilie, amesteci intr-o cratiţă, pe baie de aburi, gălbenuşurile cu 10 g de îndulcitor, esenţa de vanilie şi apa până se to­peşte îndulcitorul.

Dai la rece, aproximativ 5 minute, ca să se îngroaşe crema.

Pentru crema de cio­colată, rupi 100 g ciocolată, peste care pui 70 g de margarină, esenţa de rom şi cafeaua. Amesteci ingredientele, pe baie de aburi, până obţii o cre­mă. Dai deoparte.

Pentru spuma de cioco­lată, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe amba­laj. Baţi frişca spumă.

Pui într-un vas, pe baie de aburi, margarina rămasă şi ciocolata răzuită, le ames­teci bine şi le laşi să se omoge­nizeze.

Adaugi gelatina şi dai totul deoparte.

Baţi albuşurile spumă cu 40 g de îndulcitor Sly, până obţii o consistenţă ca de bezele.

Pui frişca peste compoziţie şi tomi câte puţin din ciocoi aţa topită, ameste­când.  Laşi la întărit, la rece, aproximativ 2 ore.

Serveşti în pahare medii, în care pui o treime cremă de vanilie, apoi un strat mai sub­ţire cu cremă de ciocolată şi cealaltă jumătate cu spumă. Poţi decora cu fulgi de cioco­lată rasă.

Spuma de ciocolata cu cafea si rom

Spuma_de_ciocolata_cu_cafea_si_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.