Spuma de ciocolata cu alune

Printeaza

Spuma de ciocolata cu alune din: ciocolata neagra, oua, zahar, smantana, alune de padure, unt de arahide, napolitane.

Ingrediente:Spuma de ciocolata cu alune

  • 100 g ciocolată neagră
  • 4 albuşuri
  • 3 linguri zahăr
  • 5 linguri smântână dulce
  • 100 g alune de pădure
  • 2-3 linguri unt de arahide
  • opţional, rulouri de napolitană cu cremă, pentru decor

 

Mod de preparare:

Incălzeşti smântână lichidă fără să atingă temperatura de fierbere. Topeşti ciocolata la bain-marie şi o amesteci cu smântână caldă şi untul de arahide, amestecând uşor. Baţi albuşurile spumă tare, apoi adaugi treptat zahărul şi continui să baţi până când obţii o spumă cu aspect lucios.

Când crema de ciocolată s-a mai răcit, încorporezi alunele mărunţite şi spuma de albuşuri, lingură cu lingură, amestecând delicat.

Repartizezi spuma în cupe sau boluri şi o dai la rece pentru câteva ore, până se întăreşte. Dacă doreşti, o poţi pune în forme de silicon şi o poţi răsturna când se întăresc porţiile. Decorezi cu alune mărunţite şi cu rulouri de napolitană umplute cu cremă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.