Spuma de capsuni cu frisca

Printeaza

Spuma de capsuni cu frisca din: albuşuri, zahăr, căpşune, frişcă.

Spuma_de_capsuni_cu_frisca

Ingrediente:

  • 3 albuşuri
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 pahar de căpşune
  • 50 g frişcă

Mod de preparare:

Mai întâi baţi spumă albuşurile (eu tot timpul bat albuşul cu un praf de sare). Când a crescut frumos spuma de albuş, adaugi treptat şi zahărul şi mixezi foarte bine până se dizolvă acesta. Adaugi căpşunele şi mixezi în continuare.

Peste compoziţia cu căpşune, adaugi frişca bătută şi mixezi din nou. Torni compoziţia în pahare, pe care le pui apoi în frigider şi le laşi circa 1 oră. Le ornezi după imaginaţie. Poţi folosi nişte frunzuliţe de mentă proaspă­tă.

După aceeaşi reţetă poţi pre­para spuma de mere: în loc de căpşune, adaugi în compoziţie un piure făcut din 6 mere coapte în cuptor (decojite şi pasa­te). Peste spuma gata preparată şi răcită la frigider, presari puţină scorţişoară, care îi accentuează gustul deosebit.

Spuma de capsuni cu frisca

Spuma_de_capsuni_cu_frisca

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Gabriela Constantin

    Buna rau spuma de capsuni

  2. Am incercat spuma de capsuni cu frisca de pe site-ul vostru, dar am folosit capsuni congelate si a iesit foarte buna… imi imaginez cum o sa iasa spuma de capsuni proaspete cu frisca, la vara…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.