Spumă de ciocolată azteca

Printeaza

O reteta de spuma de ciocolata azteca din: espresso, lichior de cafea, cardamom, ciocolata amaruie, oua, zahar vanilinat, zagar, sare si migdale.

Ingrediente:Spumă de ciocolată azteca

  • 40 ml espresso tare
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 1/4 lingurita boia
  • 1 lingurita cardamom
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar vanilinat
  • 180 g zahar
  • 1 praf de sare
  • 100 g fulgi de migdale

 

Mod de preparare:

Intr-o crăticioară, se amestecă espresso cu lichior, boia şi 1/2 linguriţă cardamom; se adaugă ciocolata tocată şi se topeşte la bain- marie. Se lasă să se răcorească. Se separă ouăle: gălbenuşurile se bat cu zahăr vanilinat şi 2 linguri zahăr tos. Se înglobează compoziţia de ciocolată, urmată de albuşul bătut cu sare.

Se repartizează spuma în 4 boluri de desert, se acoperă şi se dau la congelator cca 3 ore. Se pregăteşte zahărul ars şi se tapetază o tavă cu hârtie de copt. Se prăjesc fulgii de migdale într-o tigaie, amestecând. Se scot. Se caramelizează zahărul şi se lasă să se topească la foc mijlociu, până ce se caramelizează uşor.

Se adaugă migdalele şi se amestecă rapid, astfel încât să se învelească complet în caramel. Se pudrează cu restul de cardamom, se amestecă şi se răstoarnă pe tavă. Se acoperă imediat cu hârtie de copt şi se aplatizează sucitorul.

Se îndepărtează statul exterior de hârtie de copt şi se crestează fâşii de zahăr ars groase de 2 cm – nu se taie, nu se desprind. Se lasă să se răcească, apoi se sparg fâşiile, pe crestătură. Cu aceste baghete de zahăr ars se decorează spuma de ciocolată; se adaugă câte o rozetă de frişcă şi se serveşte.

Spumă de ciocolată azteca

Spumă de ciocolată azteca

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Pai boiaua de care este ?afumata,dulce,iute???

  2. De care vrei tu 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.