Specialitati: Tocanita Lancashire

Printeaza

Tocăniţa Lancashire s-a născut în vremuri mai puţin îmbelşugate şi trezeşte azi o anumită nostalgie.

In secolul XIX, în condiţiile industrializării din nordul Angliei, femeile munceau în ţesătorii de bumbac, nemaiavând suficient timp şi energie pentru a pregăti o mâncare mai pretenţioasă.

Tocăniţa Lancashire putea fi pregătită dimineaţa şi lăsată nesupravegheată, să fiarbă la foc domol, toată ziua. La întoarcerea de la muncă, cina era gata. Vasul special, din lut, în care se fierbea tocăniţa, avea şi funcţia de izolator termic, permiţând transportul mâncării.

Astfel, ea a devenit mâncarea preferată a minerilor, precum şi a iubitorilor de picnicuri.

Reţeta cunoaşte mai multe variante.

Odinioară se folosea carnea de pui, dar astăzi majoritatea reţetelor recomandă spata sau ceafa de miel, însoţită de cartofi tăiaţi felii şi ceapă. Linele reţete conţin şi alte legume.

Toate ingredientele se aşază în straturi, se acoperă cu supă de carne şi se lasă să fiarbă la foc scăzut, în cuptor, până se frăgezeşte carnea de miel, iar ceapa şi cartofii au fost pătrunşi de aroma mielului şi a lichidului în care fierb.

 

Tocanita Lancashire

Tocanita Lancashire

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.