Specialitati: Tagine de miel

Printeaza

Tagine denumeşte atât un fel de mâncare, cât şi vasul în care este servit acesta. Tagine provine din Africa de Nord şi este un important simbol cultural al ţărilor din această regiune: Tunisia, Maroc şi Algeria.

Vasul tagine este fabricat, în mod tradiţional, dintr-un lut roşu, gros, care se coace apoi în cuptor, se pictează cu modele complicate şi colorate şi se smălţuieşte.

Aşezat pe masă, acest vas compus din două părţi atrage atenţia tuturor, însă partea superioară, de formă conică, serveşte unui scop practic.

Aburul mâncării care fierbe se condensează pe acest capac, de unde se scurge la loc peste tocăniţă, menţinându-i umiditatea şi conservându-i aroma.

Tagine de miel, numită şi mrouzia, este o mâncare specifică meselor festive, care combină gustul aromat al mielului cu dulceaţa stafidelor şi a mierii. Migdalele sunt un adaos sănătos şi crocant.

Mâncarea se fierbe încet, iar ingredientele dulci se adaugă spre sfârşit, pentru ca aromele ingredientelor să rămână distincte. Garnitura recomandată este cuşcuşul, care absoarbe zeama acestei tocăniţe.

 

Tagine de miel

Specialitati: Tagine de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.