Specialitati indiene

Printeaza

Acest curry, o specialitate nord-indiană, este de cele mai multe ori asociat cu regiunea Kashmir. Cuvântul rogan înseamnă „ulei”, iar josh este considerat un derivat al cuvântului folosit pentru carne.

Se găteşte întotdeauna din carne de miel sau berbec, pulpă, ciolan sau spată.

Precum numeroase alte reţete indiene, şi prepararea acesteia începe prin prăjirea cărnii în ghee, un anume tip de unt clar, din care s-a evaporat apa şi care rezistă la căldurile indiene, în absenţa acestui ingredient se poate folosi uleiul vegetal.

Condimentele sunt alese în funcţie de preferinţele bucătarului: ghimbir picant, usturoi, cuişoare, scorţişoară, chimion turcesc şi boia de ardei.

Rezultatul este o tocăniţă roşie, consistentă şi delicioasă, servită cu o garnitură de orez sau cu o lipie naan caldă.

 

Specialitati indiene

Specialitati indiene

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.