Specialitate munteneasca

Printeaza

Specialitate munteneasca din: lapte, oua, sifon, sare, ulei, faina, ciuperci, piper, ceapa, smantana, frunze de salvie si rosii.

Ingrediente:Specialitate_munteneasca

pentru aluat:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri sifon
  • 1/4 lingurita asre
  • ulei
  • 10 lingurite cu varf de faina

pentru compozitie:

  • 500 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • piper
  • 1 ceapa
  • 450 g smantana

pentru decor:

  • frunze de salvie
  • 2 rosii

 

Mod de preparare:

într-un castron, amesteci cu mixerul făina şi ouăle. Trep­tat, adaugi laptele şi sifonul, amestecând continuu. Adaugi sare şi amesteci până capă­tă consistenţa unei smântâni, încingi o tigaie de teflon şi o ungi cu ulei. lei cu polonicul din amestec şi pui în tigaie să se prăjească, mişcând-o circular, astfel încât aluatul să se întindă uniform.

Prăjeşti fiecare clătită aproximativ 2 minute pe fiecare parte, până capătă o culoare au­rie. Tai ceapa mărunt şi o prăjeşti puţin în ulei de măsline.

Adaugi ciupercile feliate, acoperi cratiţa şi laşi la înăbuşit aproximativ 15 minute. Aşezi pe un platou prima clătită peste care întinzi un strat de smântână şi unul de ciuperci.

Repeţi operaţiunea cu următoa­rele straturi, până se consumă toate ingredientele. Garniseşti tortul de clătite cu roşii şi cu frunze de salvie. Poţi servi preparatul ca atare sau ca o garnitură.

Specialitate munteneasca

Specialitate_munteneasca

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    O specialitate as putea spune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.