Specialitate indiana
PrinteazaSpecialitate indiana din: orez, unt, ceapa, dafin, cardamom, curcuma, copane de pasare, supa, migdale, sare.
- 300 g orez cu bob lung (basmati, jasmine)
- 30 g unt
- 1 ceapă mare
- 1 frunză de dafin
- 1/2 linguriţă de cardamom
- 1 linguriţă de curcuma
- 4 copane de pasăre
- 850 ml supă de pasăre
- 1 lingură de migdale măcinate
- sare
Mod de preparare:
Spală orezul în mai multe ape (îndepărtezi amidonul şi boabele nu se lipesc la gătit). Lasă-l la înmuiat 30 de minute, apoi scurge-l. Incinge untul într-o tigaie şi căleşte ceapa tocată mărunt împreună cu frunza de dafin şi celelalte condimente.
Pune carnea şi amestecă să se întrepătrundă aromele. Adaugă orezul şi toarnă supa. Lasă la foc mare să dea în clocot, apoi redu flacăra la minimum, acoperă şi lasă aproximativ 15 minute.
Spre finalul preparării încorporează migdalele măcinate şi potriveşte de sare.
Specialitate indiana
Pofta buna!