Specialitate indiana

Printeaza

Specialitate indiana din: orez, unt, ceapa, dafin, cardamom, curcuma, copane de pasare, supa, migdale, sare.

Ingrediente:Specialitate_indiana

  • 300 g orez cu bob lung (basmati, jasmine)
  • 30 g unt
  • 1 ceapă mare
  • 1 frunză de dafin
  • 1/2 linguriţă de cardamom
  • 1 linguriţă de curcuma
  • 4 copane de pasăre
  • 850 ml supă de pasăre
  • 1 lingură de migdale măcinate
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală orezul în mai multe ape (îndepărtezi amidonul şi boabele nu se lipesc la gătit). Lasă-l la înmuiat 30 de minute, apoi scurge-l. Incinge untul într-o tigaie şi căleşte ceapa tocată mărunt împreună cu frunza de dafin şi celelalte condimente.

Pune carnea şi amestecă să se întrepătrundă aromele. Adaugă orezul şi toarnă supa. Lasă la foc mare să dea în clocot, apoi redu flacăra la minimum, acoperă şi lasă aproximativ 15 minute.

Spre finalul preparării încorporează migdalele măcinate şi potriveşte de sare.

 

Specialitate indiana

Specialitate_indiana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta  buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.