Specialitate cu vinete si branză – usor de preparat

Printeaza

Specialitate cu vinete si brânză din: vinete, carne de vita, sare, piper, ceapa, ulei, patrunjel, telemea, oua, smantana, rosii, vin.

 

Ingrediente:Specialitate cu vinete si branză

  • 6 vinete
  • 500 g carne tocată de vită
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1-2 legături pătrunjel
  • 200 g telemea de vacă
  • 2 ouă
  • 100 g smântână
  • 100 g piure
  • de roşii sau bulion
  • 100 ml vin roşu

 

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai rondelg medii şi le condimentezi cu sare.

Apoi le laşi la scurs într-o sită.

Ceapa curăţată o tai solzişori şi o căleşti în ulei.

Adaugi carnea tocată, presari sare şi piper după gust şi stropeşti cu apă călduţă din când în când, ca să fiarbă bine.

Spre fi­nal, adaugi piureul de roşii şi vinul roşu, apoi amesteci, a să nu se lipească.

Aşezi un strat de vinete, cubuleţe de brânză, carne şi tot aşa.

La final, baţi ouăle cu smân­tână şi cu brânza rămasă, dată pe râzătoare şi torni amestecul deasupra.

Coci la 160 de grade, până se rumeneşte.

 

Pofta buna!

 


 

Salata cu vinete si branza fripta

Salata cu vinete si branza fripta din: vinete, branza, coaja de lamaie, ulei de masline, otet balsamic alb, suc de lamaie, frunze de salata verde, piper. Ingrediente: 3 vinete lunguiete 250 g branza taiata in felii groase de 5 mm 2 linguri coaja de lamaie rasa 150 ml ulei de masline 1 lingura otet balsamic […]

Specialitate cu vinete si branza

Specialitate cu vinete si branza

O reteta de specialitate cu vinete si branza din: vinete, carne tocata de vita, sare, piper, ceapa, ulei de masline, patrunjel, telemea de vaca, oua, smantana, piure de rosii si vin rosu. Ingrediente: 6 vinete 500 g carne tocata de vita sare piper negru macinat 2 cepe ulei de masline 1-2 legaturi patrunjel 200 g […]

Aperitiv cu vinete si branza

Aperitiv cu vinete si branza

O reteta de aperitiv cu vinete si branza din: vinete, usturoi, telemea de vaca, sare, piper, ulei de masline, rosii, patrunjel si seminte de pin. Ingrediente: 4 vinete 8 catei de usturoi 300 g telemea de vaca sare piper 4-5 linguri ulei de masline 4 rosii o legatura patrunjel 50 g seminte de pin   […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.