Specialitate cu peste

Printeaza

Specialitate cu peste din: peste, ceapa, morcovi, castraveti, pasta de tomate, masline, ulei, patrunjel, foi de dafin, cimbru, sare, piper.

Ingrediente:Specialitate_cu_peste

  • 1,5 kg peşte (crap, hering)
  • 400 g ceapă
  • 300 g morcovi
  • 500 g castraveţi muraţi
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 100 g măsline
  • 120 ml ulei
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1-2 foi de dafin
  • cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, înlături capul, îl speli şi îl tai în bucăţi mici. Cureţi legumele de coajă şi le speli, toci mărunt ceapa, iar castraveţii şi morcovii îi tai în 3 sau 4, pe lungime, apoi în bucăţi.

Opăreşti măslinele. Inăbuşi ceapa în 5 linguri de ulei, adaugi morcovii şi castraveţii, puţină apă şi fierbi totul înăbuşit 20-30 de minute.

Când legumele sunt fierte, adaugi 1 l de apă, măslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin şi pasta de tomate.

Continui fierberea circa 5 minute, apoi le aşezi în tavă. Sărezi bucăţile de peşte, le înăbuşi în restul de ulei şi le pui peste legume.

Presari pătrunjel tocat şi dai tava la cuptor cu foc moderat, 10 minute. Serveşti mâncarea caldă sau rece.

Specialitate cu peste

Specialitate_cu_peste

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.