Spata de porc umpluta

Printeaza

Spate de porc umplut din: patrunjel, rozmarin, cimbru, paine alba, samburi de pin, ulei de masline, sare, piper, spata de porc, usturoi, ceapa, morcovi, cartofi, praz si supa.

Ingrediente:Spata_de_porc_umpluta

  • 1 legatura patrunjel
  • 2 crengute rozmarin
  • 5 crengute cimbru
  • 3 felii paine alba
  • 2 linguri samburi de pin
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 kg spata de porc cu sorici
  • 2 catei de usturoi
  • 4 cepe mici
  • 8 morcovi
  • 500 g cartofi
  • 1 tulpina praz
  • 1/2 l supa

 

Mod de preparare:

Spălaţi verdeaţa, uscaţi-o şi puneţi deoparte 1 crenguţă de rozmarin. Restul, curăţaţi-l şi tocaţi-l.

Curăţaţi pâinea de coajă şi fărâmi­ţaţi-o. Tocaţi sâmburii de pin şi amestecaţi-i cu pâinea, verdeaţa şi 2 linguri ulei de măsline, apoi săraţi şi piperaţi totul.

Crestaţi şoriciul, ungeţi carnea cu amestecul de mai sus, rulaţi-o şi fixaţi-o. 2 Preîncălziţi cuptorul la 180°C.Tăiaţi usturoiul şi ceapa cuburi.

Pregătiţi legumele. Tăiaţi bucăţi morcovii, cartofii şi prazul. Puneţi totul împreună cu rozmarinul într-o tavă pentru friptură.

Aşezaţi carnea cu pielea în sus. Stropiţi-o cu ulei şi lăsaţi-o cca 20 de minute la cuptor.

Turnaţi supa şi continuaţi să o fierbeţi înăbuşit alte 40-60 de minute.

Pentru această etapă, potriviţi cuptorul la 220°C.

Spate de porc umplut

Spata_de_porc_umpluta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.