Spata de porc la cuptor

Printeaza

Spate de porc la cuptor din: seminte de fenicul, sare, boia dulce, spata de porc, chifle.

Ingrediente:Spata_de_porc_la_cuptor

  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura boia dulce
  • 33-5 kg spate de porc, cu os, soriciul crestat
  • chifle pentru servit

 

Mod de preparare:

Zdrobeşte seminţele şi sarea într-un mortar şi apoi adaugă boiaua şi uleiul, încinge cuptorul la semnul 7/220°C. Aşază carnea pe suprafaţa de lucru şi unge-o cu amestecul de fenicul. Trasferă pe grătar metalic aşezat pe tavă de copt şi dă la cuptor 20 min.

Micşorează temperatura la semnul 1/140C0 şi toarnă 400 ml apă în tava de copt. Dă din nou la cuptor 5-6 ore sau mai mult, până când carnea se pătrunde şi se desprinde cu uşurinţă de pe os. Incălzeşte chiflele, sfâşie carnea cu două furculiţe şi invită pe fiecare să se servească.

Spata de porc la cuptor

Spata_de_porc_la_cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.