Sparanghelul – sursa de acid folic

Printeaza

O ceaşcă de sparanghel are 20% din doza zilnică recomandată de acid folic; acesta protejează sistemul cardiovascular şi cel nervos. Studiile recente au descoperit o legătură strânsă între o dietă bogată în acid folic şi reducerea riscului de boală Alzheimer şi infarct.

Dacă pui sparanghelul într-un steamer vertical vei feri de lichid mugurii legumei (cei care au cea mai mare parte dintre nutrienţii solubili în apă). Poţi folosi şi un steamer normal, dar ai grijă ca mugurii să nu atingă apa. Acest tip de a prepara sparanghelul ajută la intensificarea aromei şi în acelaşi timp la menţinerea tuturor beneficiilor oferite de legumă.

Păstrează sparanghelul într-un loc rece, întunecos. Astfel îi menţii intact acidul folie din compoziţie, deoarece acesta este sensibil la căldură şi lumină.

 

Sparanghelul – sursa de acid folic

Sparanghelul - sursa de acid folic

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cateva retete cu sparanghel:

Somon cu sparanghel si telina

Somon cu sparanghel si telina

Somon cu sparanghel si telina din: somon, telina, morcov, ulei, trufe, cuisoare, smantana, lamaie, cimbru, sparanghel. Ingrediente: 500 g file de somon proaspăt 500 g ţelină 1 morcov 2 linguri de ulei de trufe 1 lingură de ulei de măsline 2 trufe al ou 3 cuişoare pisate 3 linguri de smântână grasă cimbru sare si piper […]

Sparanghel crocant cu miere si mustar

Sparanghel crocant cu miere si mustar

Sparanghel crocant cu miere si mustar din: faina, oua, pesmet, sparanghel ulei, miere, mustar de Dijon, otet, mazare, ridichi, amestec de salata. Ingrediente: 150 g făină integrală 4 ouă, bătute 300 g pesmet 900 g sparanghel, curăţat 500 ml ulei de floarea soarelui 5 linguri ulei de măsline 2 linguri miere 2 linguri muştar de […]

Reteta zilei: Rulouri de sparanghel

Rulouri de sparanghel din: aluat de foietaj, unt topit, sparanghel, ceapa, dafin, vin alb, ierburi aromatice, sare, piper, salata. Ingrediente:  1 foaie aluat de foietaj 50gr unt topit 16 fire sparanghel Ingrediente sos: 2 cepe, tocate 1 frunza dafin 150ml vin alb 175 gr unt 1 lingura ierburi aromatice, tocate sare si piper salata, pentru […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.