Sparanghel cu sos
PrinteazaO reteta de sparanghel cu sos din: sparanghel verde, oua, unt, lamaie, patrunjel, sare si piper.
- 500 g sparanghel verde
- 4 oua fierte tari
- 100 g unt
- 1 lamaie
- 4 fire patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se decupează capetele veştede sau tari ale sparanghelului şi se decojesc tijele în dreptul treimii inferioare, cu ajutorul instrumentului pentru cartofi, mergând spre vârf. Se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare într-o oală mare şi se aşază sparanghelul.
Se lasă să fiarbă 10 min. şi se scurge imediat. Se trece prin jet de apă rece, pen¬tru a păstra frumoasă culoarea verde. Se decojesc ouăle şi se pun deoparte 2 gălbenuşuri. Restul se toacă. Se topeşte untul şi se bat cele două gălbenuşuri păstrate cu o lingura de suc de lamaie.
Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Sparanghelul fiert se repartizeaza pe farfurii si se toarna deasupra sosul. Se presara ouale tocate si patrunjelul tocat.
Sparanghel cu sos
Pofta buna!