Sparanghel impachetat in bacon cu parmezan si busuioc

Printeaza

Sparanghel impachetat in bacon cu parmezan si busuioc din: sparanghel, busuioc, bacon, parmezan, unt, ulei de masline, zahar, lamaie, sare, rosii cherry, seminte de rodie.

Ingrediente:

  • 12 fire de sparanghel verde
  • 12 crengute verzi de busuioc
  • 12 felii subtiri de bacon
  • 3-4 linguri de parmezan ras
  • 20 g unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 1/4 lamaie
  • sare (dupa gust)

pentru garnisit:

  • rosii cherry
  • seminte de rodie

 

Mod de preparare:

Cureţi sparanghelul îl speli bine, îl scurgi de apă şi îl opăreşti 3-4 minute în apă cu puţin unt, puţin zahăr şi lămâie.

Zahărul îl ajută să piardă aroma de iarbă, lămâia îl face să-şi păstreze culoarea de verde proaspăt, iar untul îi dă strălucire.

După ce ai scurs apa şi s-a răcit, împachetează fiecare fir de sparanghel în funcţie de grosimea lui, cu felii de bacon.

La capătul opus inflorescenţei, adaugi câte o crenguţă de busuioc, care are rolul de a aromatiza sparanghelul în timpul gratinării.

Aşezi buchetele de sparanghel astfel pregătite într-o formă termorezistentă, le stropeşti cu ulei de măsline, presari deasupra parmezan ras şi le introduci în cuptorul preîncălzit, până se rumeneşte uşor.

Sparanghelul se poate rumeni la fel de bine şi pe grătar.

Serveşti sparanghelul imediat, garnisit cu roşii cherry şi rodie.

Sparanghel impachetat in bacon cu parmezan si busuioc

Sparanghel_impachetat_in_bacon_cu_parmezan_si_busuioc

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.