Sparanghel fript cu piure si ou

Printeaza

Sparanghel fript cu piure si ou din: linte, ulei de măsline, ceapa, tarhon, unt, coaja de lamaie, suc de lamaie, suc de portocale, sparanghel verde, sare, piper, ouă, cartofi, lapte cald, ceapă verde, leurda.

Sparanghel_fript_cu_piure_si_ou

Ingrediente:

  • 50 g linte
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri tarhon tocat
  • 25 g unt
  • coaja rasă de la o lămâie
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • coaja rasă de la 1 portocală
  • 1 lingură suc de portocale
  • 12-16 tije de sparanghel verde
  • sare
  • piper
  • 4 ouă fierte cleioase

Pentru piure:

  • 1,2 kg cartofi decojiţi şi tăiaţi bucăţi
  • 150 ml lapte cald
  • 100 g unt rece tăiat felii
  • 1 legătură ceapă verde, tocată
  • 2 legături de leurdă, tocate

 

Mod de preparare:

Se pune lintea la fiert înntr-o oală mică în care clocoteşte apa; se lasă să fiarbă 15-20 min.

Intre timp se pun la fiert separat cartofii, în apă rece, cu puţină sare; se fierb până se înmoaie.

Pentru dressing, se încin­ge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa 1 min.

Se pre­sară tarhon şi se mai prăjeşte câteva secunde. Se adaugă lintea fiartă, untul, coaja şi sucul de lămâie şi de portocală.

Se încălzesc până se topeşte untul. Se ia vasul de pe foc, se sărează şi se piperează după gust.

Se pasează cartofii fierţi cu lapte şi unt; se adaugă verdeaţa şi untul.

Se încinge tigaia-grill, se stropeşte sparanghelul cu ulei, se presară sare şi se fri­ge câteva minute, întorcându-l des, ca să se rumeneas­că pe toate părţile.

Pe farfurii preîncălzite se aşază lintea cu sparanghel şi piure de cartofi; se adaugă ouăle şi se servesc.

 

Sparanghel fript cu piure si ou

Sparanghel_fript_cu_piure_si_ou

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.