Sparanghel cu unt

Printeaza

Sparanghel cu unt din: sparanghel, salvie, nucsoara, parmezan, unt si sare.

Sparanghel_la_gratar_cu_branza_feta_03

 

Ingrediente:

  • 500-600 g sparanghel
  • 1 rămurică de salvie cu câteva frunze
  • nucşoară
  • parmezan ras
  • 75 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi părţile tari ale tulpinelor de sparanghel, spălaţi-le apoi legaţi-le în mănunchiuri. Puneţi-le după aceea într-un vas cu atâta apă cât să ajungă până la două treimi din înălţimea tulpinelor de sparanghel.

Puneţi în apă o lingură de sare acoperiţi vasul şi fierbeţi conţinutul în clocot, 20-30 de minute. Puneţi apoi sparanghelul într-o strecurătoare să se elimine apa.

Separat, într-o tigaie, topiţi untul, condimentaţi cu salvie şi puţină nucşoară rasă. Puneţi apoi sparanghelul într-un vas de sticlă, rezistent la foc, turnaţi peste acesta untul topit şi aromat şi adăugaţi mult parmezan ras.

Daţi apoi vasul la cuptor pentru câteva minute şi puteţi aduce preparatul la masă.

 

 

Sparanghel cu unt

Sparanghel_la_gratar_cu_branza_feta_03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.