Sparanghel cu sos de portocale

Printeaza

Sparanghel cu sos de portocale din: sparanghel, unt, oua, apa, lamaie, portocala, sare, piper.

Ingrediente:Sparanghel cu sos de portocale

  • 30-36 bucăţi sparanghel
  • 175 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 1 lingură apă rece
  • 1 lingură suc proaspăt, stors de la lămâie
  • sucul şi coaja rasă de la o portocală
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui la bain-marie gălbenuşurile bătute, apa, zeama de lămâie şi o lingură din zeama de portocală. Sărezi după gust.

Pui vasul la foc mic şi amesteci încontinuu, până când sosul începe să se îngroaşe, lei vasul de pe foc în momentul când, dacă treci cu lingura prin sos, în urma lingurii rămâne o urmă bine delimitată. Adaugi în sos untul, treptat, bucăţică cu bucăţică, amestecând.

Când sosul este doar călduţ, adaugi coaja rasă de portocală şi zeama de portocală, cu sare şi piper. Cureţi de pieliţă firele de sparanghel, tai apoi bucăţile, aproximativ la aceeaşi lungime, după care le pui la fiert în apă cu sare, timp de 7-8 minute, până când se înmoa­ie (nu trebuie să fie prea moi). Pentru a-şi păstra culoarea, imediat ce le-ai scos din apă, scufunzi firele de sparanghel în apă rece, apoi le laşi la scurs. Aranjezi firele de sparanghel pe

Pui la bain-marie gălbenuşurile bătute, apa, zeama de lămâie şi o lingură din zeama de portocală. Sărezi după gust. Pui vasul la foc mic şi amesteci încontinuu, până când sosul începe să se îngroaşe, lei vasul de pe foc în momentul când, dacă treci cu lingura prin sos, în urma lingurii rămâne o urmă bine delimitată.

Adaugi în sos untul, treptat, bucăţică cu bucăţică, amestecând. Când sosul este doar călduţ, adaugi coaja rasă de portocală şi zeama de portocală, cu sare şi piper. Cureţi de pieliţă firele de sparanghel, tai apoi bucăţile, aproximativ la aceeaşi lungime, după care le pui la fiert în apă cu sare, timp de 7-8 minute, până când se înmoa­ie (nu trebuie să fie prea moi).

Pentru a-şi păstra culoarea, imediat ce le-ai scos din apă, scufunzi firele de sparanghel în apă rece, apoi le laşi la scurs. Aranjezi firele de sparanghel pe un platou, torni deasupra, doar pe mijlocul firelor, sosul şi doar pes­te sos presari coajă rasă de portocală.
 Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.