Sparanghel cu cartofi in sos de smantana

Printeaza

Sparanghel cu cartofi in sos de smantana din: cartofi noi, lamaie, sparanghel, unt, lapte, smantana, branza topita, busuioc.

Ingrediente:Sparanghel_cu_cartofi_in_sos_de_smantana

  • 600 g cartofi noi
  • ½ lămâie
  • 500 g sparanghel verde sau alb
  • 100 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 lingură făină
  • 100 ml smântână
  • 2 triunghiuri brânză topită
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Se spală cartofii noi sub jet de apă rece; nu se decojesc. Se taie felii și se fierb în apă cu sare. Se taie capetele de jos ale tijelor de sparanghel (cca 1/4), iar tijele rămase se decojesc în treimea de jos. Se pun la fiert în apă cu sare, suc de lămâie și 1/3 din cantitatea de unt; se lasă să fiarbă 7 min.

Se topește restul de unt și se presară făină; se călește, apoi se adaugă lapte și smântână și se fierbe la foc moale, amestecând. Se adaugă brânza și se lasă să se topească. Se adaugă sare, piper și busuioc tocat. Sosul se servește cu sparanghel și cartofi.

Sparanghel cu cartofi in sos de smantana

Sparanghel_cu_cartofi_in_sos_de_smantana

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.