Sparanghel alb cu sos

Printeaza

Sparanghel alb cu sos din: sparanghel, margarina, zahar, sare, piper, ulei de floarea soarelui, frunze de roinita, margarina, faina, apa si patrunjel verde.

Ingrediente:Sparanghel alb cu sos

  • 1,5 kg sparanghel
  • 50 g margarina
  • 1/2 lingurita zahar
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • cateva frunze de roinita

pentru sos:

  • 30 g margarina
  • 1 lingura de fain
  • cateva linguri de apa
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Sparanghelul alb se curăţă dinspre vârf înspre bază. Capetele lemnoase se îndepărtează. Pentru ca sparanghelul să fiarbă uniform, trebuie să stea în poziţie verticală.

Intr-o oală mai înaltă decât sparanghelul se pune apa, ca să acopere 1/3, şi se fierbe 9-15 minute, la foc potrivit.

Se adaugă în apa de fiert 1 linguriţă de margarină, 1 linguriţă de sare pentru fie­care litru de apă. 1/2 linguriţă de zahăr, 1 linguriţă ulei şi câteva frunzuliţe de roiniţă.

Se scurge de apă şi se aranjează pe farfurie, iar deasupra se face un sos alb din ingredientele de mai sus. Se decorează cu pătrunjel verde şi cu bucăţăle de tofu.

Sparanghel alb cu sos

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata sparanghel, nici nu stiu cum este

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.