Spanac florentin cu rosii si cascaval

Printeaza

Spanac florentin cu rosii si cascaval din: spanac, unt, smântână, caşcaval, roşii decojite, sare.

Spanac florentin cu rosii si cascaval

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri caşcaval ras
  • 4 roşii decojite
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul, se spală în multe ape reci şi se toacă mărunt.

Se pune într-o cratiţă emailată împreună cu două linguri de unt şi o ceaşcă de apă caldă.

Se acoperă cratiţa şi se lasă spanacul să scadă.

Se scurge puţină zeamă în care s-a fiert spanacul într-o formă de sticlă incasabilă, se acoperă forma cu un strat de felii de roşii, peste roşii se pune un strat de spanac, apoi restul de roşii.

Se rade caşcaval, se acoperă cu smântână şi se introduce formă în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră.

Se taie felii groase şi se pune peste fiecare felie de spanac puţină smântână. Se serveşte cald.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.