Spanac cu smantană si slănină afumată

Printeaza

Spanac cu smantană si slănină afumată din: spanac, slanina afumata, smantana, ceapa, usturoi, sare, zeama de lamaie.

Ingrediente:

  • 2 kg spanac
  • 50-100 g slănină afumată
  • 100 ml smântână
  • 1 ceapă mică
  • 3-4 căţei de usturoi
  • sare şi facultativ zeamă sau sare de lămâie

Mod de preparare:

Căleşti slănina tăiată mărunt la foc mic, presând mereu bucăţile ca să iasă grăsimea şi să se rumenească puţin.

Adaugi ceapa tăiată mărunt, amesteci de 2-3 ori şi imediat vei pune spanacul (curăţat şi bine spălat), adăugând puţină apă.

Laşi să fiarbă circa 15 minute. Tragi cratiţa de pe foc şi dregi mâncarea cu smântână frecată cu o lingură apă rece sau cu un gălbenuş.

Pui usturoiul tăiat mărunt, potriveşti gustul de sare şi acreşti (facultativ) cu zeamă sau sare de lămâie.

Spanac cu smantană si slănină afumată

Scrob cu spanac

Scrob cu spanac din: spanac, oua, smantana, ulei, sare, piper. Ingrediente: 350 g spanac 4 ouă 4 linguri smântână grasă o lingură ulei sare piper   Mod de preparare: Spanacul curăţat şi tăiat se pune la călit în ulei. Se presară cu sare şi se lasă să scadă. Ouăle se bat bine cu smântână, sare […]

Reteta zilei: Mamaliga prajita cu carnati si spanac

Mamaliga prajita cu carnati si spanac din: carnati, ulei de masline, mamaliga, spanac, sos de rosii, mozzarella, patrunjel.   Ingrediente: 3-4 cârnați 1 lingura ulei de măsline 16 felii groase de mamaliga 1 punga spanac 1 borcan sos de rosii mozzarella, rasa patrunjel, pentru servire   Mod de preparare: Se incalzeste cuptorul la 170C. Se […]

 

Bucataria Franceza

Quiche Lorraine: Istoria, Rețeta Tradițională și Sfaturi – O Călătorie Culinară în Bucătăria Franceză

Quiche Lorraine: Istoria, Rețeta Tradițională și Sfaturi – O Călătorie Culinară în Bucătăria Franceză. Quiche Lorraine este mai mult decât o simplă tartă sărată; este o poveste de tradiție, evoluție și rafinament culinar care își are originile în regiunea Lorraine din Franța. Acest clasic al bucătăriei franceze a traversat secole, transformându-se dintr-un fel de mâncare […]

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/spanac-cu-smantana-si-slanina-afumata html

1 comentariu

  1. E foarte sanatos spanacul; incerc sa gatesc mai des cu spanac.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.